luxe tuinoverkapping maken Kaatsheuvel

Luxe tuinen aanleggen Amstelveen » 2022 » luxe tuinoverkapping maken Kaatsheuvel

luxe tuinoverkapping maken Kaatsheuvel

Hier zijn we begonnen met het plaatsen van een Luxe Tuinoverkapping in Kaatsheuvel.

 

We zijn begonnen met het leegtrekken van de oude tuin en het uitvoeren van het grondwerk. We hebben er meteen zorg voor gedragen dat de tuin overal op de juiste hoogte ligt voor de soort verharding die we in de toekomst aan moeten gaan leggen. Op deze manier blijft de werkplek overzichtelijk en maken we minder snel fouten met het uitzetten van de overkapping. 

Om te beginnen hebben we opsluitbanden 8*30*100cm gesteld. Deze banden dienen meerdere doelen. Ten eerste zijn deze banden de fundering om de wanden van de overkapping op te plaatsen. zo hebben de wanden een stevige ondergrond en zullen ze niet verzakken. Dit is erg belangrijk omdat op de wanden ook het dakpakket komt te liggen. dit is nogal een gewicht. Ten tweede staan de onderzijde van wanden op deze manier overal een klein beetje vrij van de bestrating. Dit voorkomt dat er water tussen blijft staan. als hier water tussen blijft staan gaan de onderste planken snel inrotten en dat is natuurlijk niet de bedoeling. als laatste dienen de banden straks meteen als maatgeving en opsluiting van de bestrating die later onder de overkapping komt te liggen.

 

zoals op bovenstaande afbeelding is te zien, maken we eerst voor elke wand een framewerk. Dit framewerk is opgebouwd uit balken 45*95mm. de verticale balken noem je de 'staanders'. deze staanders staan op een tussenafstand van maximaal 50cm. Met deze afstand zorgen de wanden voor voldoende draagkracht voor het dak wat we er later op maken. Deze staanders maken we op gewenste lengte, in dit geval 230cm hoog. zoals ik hiervoor al aan gaf komt op de wanden het dakpakket te liggen. Dit betekend dat de hoogte van deze wanden tevens de doorloophoogte van de overkapping bepalen. 

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies