Specialist in bomen rooien Drimmelen

Bomen rooien Drimmelen

Bomen rooien Drimmelen

Specialist in bomen rooien Drimmelen

U woont in (de omgeving van) Drimmelen en u wilt een boom laten rooien? Dan bent u bij A van Spelde Hoveniers aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het rooien van bomen en komen graag naar u toe om de klus te klaren.

Waarom bomen rooien?

U heeft al jaren last van die enorme boom in uw achtertuin. Of een boom in uw voortuin helt gevaarlijk over het schuurtje van de buurman en dreigt om te vallen. Dan is het rooien van de boom een optie. Overigens behoort niet alleen Drimmelen tot ons werkgebied. Wij rooien bomen door het hele land.

Wat is dat eigenlijk: een boom rooien?

Een boom rooien betekent dat wij de boom kappen en vakkundig verwijderen. Vervolgens verwijderen wij de boomstronk, zodat u de grond weer opnieuw kunt beplanten of bebouwen. Uiteraard kunt u de stronk ook laten zitten. In dat geval spreken wij niet van het rooien van de boom, maar van het kappen van de boom.

In Drimmelen en wijde omgeving

A van Spelde Hoveniers is gevestigd in Udenhout, bij Tilburg. Maar dat wil niet zeggen dat wij alleen maar bomen rooien in Tilburg. Wij werken landelijk en komen graag naar u toe. Ook voor onderhoud aan bospercelen of het snoeien van bomen bij (bijvoorbeeld) fabrieksterreinen kunt u ons inschakelen.

Kosten van bomen rooien in Drimmelen

De kosten van het rooien van een boom hangen sterk af van de grootte en de standplaats van de boom. Kunnen wij een boom vrij laten vallen, dan zijn de kosten van het rooien van de boom lager dan wanneer deze in een krappe stadstuin staat.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het rooien van een boom in Drimmelen

Machinaal bomen rooien in Drimmelen 

Wij willen de kosten van het bomenrooien zo laag mogelijk te houden. Daarom werken wij zoveel mogelijk machinaal. Dat bespaart immers op de arbeidskosten. Bovendien beperken we zo de overlast tot een minimum. Binnen enkele uren is de boom dan vaak al gerooid en uw tuin weer netjes opgeruimd. Zo zetten wij voor het rooien van bomen regelmatig een telescoopkraan in of een verreiker.

Mogelijkheden om bomen te rooien in Drimmelen

De meest ideale situatie om een boom te rooien, is wanneer hij volledig vrij staat en er alle ruimte is om hem vrij te laten vallen. Maar meestal is dat niet het geval. Staat een boom middenin een stadstuin, dan gebruiken we een telescoopkraan. Deze zorgt ervoor dat er geen schade ontstaat aan de omliggende huizen. Bovendien gebeurt het werk veilig. Kunnen we dichterbij de boom komen, dan zetten we een verreiker in. Met behulp van deze machines is het rooien van de boom een fluitje van een cent.

Handmatig bomen rooien

Soms is het nodig om een deel van het rooiwerk handmatig uit te voeren. Dan klimmen we op professionele wijze in de boom en breken hem tak voor tak af. Zodra we voldoende ruimte hebben gecreëerd, zetten we een machine in. Na het verwijderen van de boom blijft de stronk achter. Om het rooiwerk volledig af te ronden, kunnen wij deze er voor u uitfrezen.

Groene stroom

Na het kappen of afzagen takelen we de complete boom naar een andere plek en verwerken hem daar tot kachelhout, stamhout, of als vezel. De takken versnipperen we en dienen als basis voor groene stroom. Zo draagt u ook nog eens bij aan een C02-neutraal klimaat.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het rooien van een boom in Drimmelen

Deel deze pagina op:

Recensies