Ontwerp en aanleg tuin Tilburg met hot tub en vijver

Moderne wellness tuin in Tilburg

Moderne wellness tuin in Tilburg

Ontwerp en aanleg tuin Tilburg met hot tub en vijver


Waar een kleine tuin groot in kan zijn

Ook wanneer uw tuin niet heel groot is, kunt u bij A. van Spelde hoveniers terecht voor een uitgebreid advies en een ontwerp waarbij rekening wordt gehouden met uw eisen en wensen. De opdrachtgevers voor dit tuinontwerp wilden een tuin die bij hun lifestyle past met een vijver en een hot tub waarin zij heerlijk kunnen ontspannen.

Een strakke keramische tegelvloer zorgt ervoor dat de tuin optisch groter lijkt en zorgt tegelijk voor een rustgevend geheel. Het voordeel van keramische tegels is bovendien dat dit materiaal kleurecht en krasvast is. Belangrijk is echter dat keramische tegels vakkundig worden aangelegd. De ondergrond dient absoluut stevig te zijn en niet tot nauwelijks te verzakken. A. van Spelde hoveniers is gespecialiseerd in het aanleggen van keramische tegels.

Om het wellness-effect in de tuin te vergroten en uit praktisch oogpunt, is de hot tub omringt door een terras van houten vlonderplanken. De combinatie van de keramische tegels met de houten planken geven de tuin veel sfeer. Voor de schutting is gekozen voor steenstrips die voorzien zijn van sfeerverlichting. Hierdoor is de tuin ook wanneer het donker is een lust voor het oog. De lange schutting van steenstrips zorgt tevens voor een rustgevend en natuurlijk effect in de tuin.

Naast de hot tub was ook een vijver een grote wens van de bewoners. Vaak denken mensen met een kleine tuin dat een kleine vijver de beste oplossing is; in dit tuinontwerp komt echter duidelijk naar voren dat een grotere vijver - op de juiste manier ontworpen en aangelegd - de tuin complementeert. Met wat natuurlijke elementen in de vijver, zoals de vijverplanten en de stenen, is een rustgevende uitstraling gecreëerd. Daarnaast is voor de beplanting gebruik gemaakt van moderne, stenen plantenbakken waar prachtige bamboe planten en een leiboom zorgen voor de wellness-sfeer waar de opdrachtgevers naar op zoek waren.

Op onze Facebookpagina treft u een kort filmpje aan van de volledige tuin (gepost d.d. 04 januari 2016). Onze Facebookpagina vindt u hier:  https://www.facebook.com/avanspeldehoveniers.

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensie

Droomtuin Wij wilden een droomtuin, een tuin waar je heerlijk kunt ontspannen. Een tuin met een vijver en een spa. We hebben een kleine tuin, een uitdaging dus. Na een bezoek aan een tuinbeurs in Den Bosch was het duidelijk dat het een bijzondere tuin zou moeten zijn. Hierbij zou de tuinafzetting en de bestrating mee genomen moeten worden. Op de website Van Spelde Hoveniers zagen we dat zij sterk zijn in de combinatie bouwen en tuininrichting. Na het eerste gesprek, waarbij wij onze wensen duidelijk hebben gemaakt, is door Antoon van Spelde een goed visueel ontwerp gemaakt waar we ons in herkende. De inrichting en de materiaalkeuze waren direct in harmonie. Voor de technische uitvoering voor de bestrating, keramische tegels, gaf Van Spelde Hoveniers aan dat er een goede legmethode bestaat waarvoor zij garant staan. Ondanks de weinige mogelijkheden om materialen op te slaan is dit met minimale ongemakken voor de omgeving gegaan. De mensen, waarmee Antoon werkt, zijn stuk voor stuk vakmensen. Waarbij Huck de metselaar en projectleider speelt en alles weet van vijvers. Chris is de man van het leggen van de keramische tegels. Yuri is hovenier samen met Antoon. Jo is de timmerman. Het werk verliep in een prettige sfeer waardoor details in goed overleg werden besproken en uitgevoerd. Heeft langer geduurd dan gepland maar dat had te maken met de complexheid van de tuin. Wij hebben een mooie tuin die helemaal voldoet aan onze wensen en die dankzij het vakmanschap van Antoon en zijn mensen is gerealiseerd. Groeten vanuit onze droomtuin

Recensies