zwemvijver aanleggen in Berkel Enschot gemeente Tilburg

aanleggen zwemvijver

zwemvijver aanleggen in Berkel Enschot gemeente Tilburg

Droomt u ook al jaren van zo’n prachtige zwemvijver in uw tuin? Dan bent u bij A. van Spelde Hoveniers aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het aanleggen van zwemvijvers in allerlei uitvoeringen. Of u er nou een zoekt voor een groot landgoed of in een kleine tuin, wij komen graag naar u toe om de klus te klaren.

Wonen aan het water

Steeds meer mensen in berkel enschot ] laten een zwemvijver aanleggen. Er is een landelijke trend om ‘natuurlijk’ te kunnen zwemmen. Ook willen mensen hun eigen leefomgeving steeds vaker combineren met natuurlijke elementen zoals water. En als je dan toch kiest voor een vijver in de tuin, waarom zou je er dan ook niet in gaan zwemmen?

 

 

 

IJszwemmen

In Rusland is het al jaren normaal, maar ook in Nederland wint het ijszwemmen aan populariteit. En dat kan prima in uw eigen zwemvijver. Volgens ‘Iceman’ Willem Hof is ijszwemmen goed voor de bloedsomloop en versterkt het je immuunsysteem. Bovendien krijg je er een enorme energieboost van. En vind je ijswater nét iets te koud? Neem dan gewoon een koudwaterduik in het voor- of najaar.

 

Zwemvijver als alternatief voor een zwembad

Hét grote voordeel van een zwemvijver is dat je een zwembad in je tuin hebt, maar dan met minimaal onderhoud. Een speciaal lavafilter (gevuld met lavastenen en geplaatst met moerasplanten) of trommelfilter (een soort roestvrijstalen zeef) zorgt voor de zuivering. Omdat hier geen chemicaliën aan te pas komen is een zwemvijver een uitstekende oplossing voor mensen met een allergie voor dergelijke stoffen.

 

Een zwemvijver, wat is dat eigenlijk?

Een zwemvijver is een zwembad met de uitstraling van een vijver. Of andersom: een zwemvijver is een natuurlijk aangelegde vijver waarin je kunt zwemmen. Bij een zwemvijver zijn allerlei vormen mogelijk: rond, ovaal, grillig of rechthoekig bijvoorbeeld. Voor afmetingen van (bijvoorbeeld) 10 meter lang, 5 meter breed en 1,40 tot 1,60 meter diep (mits de grondwaterstand het toelaat) draaien wij onze handen niet om. Ben je wat kleiner behuisd? Ook een bak van bijvoorbeeld 2,5 bij 3,5 meter is mogelijk.

Soorten zwemvijvers

In Aa en Hunze en verre omgeving legden wij al tal van verschillende zwemvijvers aan. Afhankelijk van uw wens of woonsituatie is er echt heel veel mogelijk. Kiest u voor een puur natuur zwemvijver waarin u zich volledig in de vrije natuur waant? Of gaat u voor een super strakke biotoop met kristalhelder zwemwater? Gelukkig zijn er ook tal van tussenvormen mogelijk.

De puur natuur zwemvijver

Haal de natuur in je tuin. Dit type zwemvijver werkt zonder filter en kent een grote verscheidenheid aan flora en fauna. Ook kun je (bijvoorbeeld) een waterval of fontein aanbrengen zodat het water stroomt en daardoor helder blijft. Dit type zwemvijver maakt gebruik van algen en bacteriën om de waterkwaliteit te verbeteren. Groot voordeel: de energiekosten zijn bijzonder laag.

 

De heldere zwemvijver

Dit type zwemvijver heeft nog steeds een natuurlijke uitstraling, terwijl extra technische hulpmiddelen zorgen voor klaterhelder zwemwater. Periodiek onderhoud is hierbij nodig in de vorm van het snoeien van de planten en het schoonhouden van het filter.

De kristalheldere zwemvijver

Een hybride vorm. Deze zwemvijver lijkt op een normaal zwembad maar nog steeds met de zwembeleving van natuurlijk helder water. Energiezuinige pompen zorgen continu voor kristalhelder zwemwater. Ook warmtepompen kunnen worden ingezet.

Biopool

Het enige verschil tussen dit type zwemvijver en een normaal zwembad is de zwemervaring. Het water blijft namelijk op een natuurlijke manier schoon en helder dankzij de filtertechniek van een zwemvijver.

 

Het aanleggen van een zwemvijver in Berkel Enschot, hoe werkt dat?

Allereerst graven we machinaal het gat voor de zwemvijver. Als de ruimte beperkt is gebruiken we een minigraver. In het gat leggen we bouwstaalnetten waarin we de bodemdrains aanleggen. Deze voorkomen vuilophoping op de vloer van de zwemvijver. De vloer bestaat uit gewapend beton van zo’n 15 tot 20 centimeter dik. De vijverbak bouwen we op van biablokken.
Over dit geheel komt een laag onverwoestbaar polyester. Hierop brengen we een coating aan in een door u gewenste RAL-kleur. Vervolgens brengen we de filterinstallatie aan. De rand van uw zwemvijver werken wij af met natuursteen, hardhout, keien en/of rotsblokken. Geheel aangepast op het concept van uw zwemvijver en uw persoonlijke smaak. Als laatste voeren wij de vrijgekomen grond voor u af.

In Berkel-Enschot en wijde omgeving

A. van Spelde Hoveniers is gevestigd in Udenhout, vlakbij Aa en Hunze. Maar dat wil niet zeggen dat wij alleen maar zwemvijvers aanleggen in Aa en Hunze. Wij werken landelijk en komen graag naar u toe. Ook voor onderhoud aan bospercelen of het rooien en snoeien van bomen bij (bijvoorbeeld) fabrieksterreinen kunt u ons inschakelen.

Onderhoud van zwemvijvers in Berkel enschot

Naast het aanleggen van zwemvijvers kunt u ons ook inschakelen voor het onderhoud ervan. Ook plaatsen wij moderne stenen tuinoverkappingen en luxe design tuinhuizen. Daarnaast verzorgen wij de complete aanleg van tuinen inclusief het kappen en rooien van bomen en het wegfrezen van boomstronken. Onze ervaren hoveniers maken graag een totaalontwerp voor u.

Kosten van het aanleggen van een zwemvijver in berkel enschot

De kosten van het aanleggen van een zwemvijver in Aa en Hunze hangen sterk af van de specifieke situatie. Als u ons globale informatie verstrekt, zoals de grootte, de vorm en de toegankelijkheid van uw tuin, kunnen wij u een richtprijs geven. Uiteraard kunt u ons ook bellen of mailen voor een vrijblijvende prijsopgave.

 

Vraag vrijblijvende een offerte aan voor het aanleggen van een vijver

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensie

Een jaar geleden zaten we met Antoon van Spelde aan tafel om de mogelijkheden voor de aanleg van een zwemvijver te bespreken.
We twijfelden of er wel voldoende ruimte was om een vijver en een flinke overkapping tot zijn recht te laten komen. Antoon leverde binnen een paar weken een goed ontwerp aan waar we niet veel meer aan hoefden te veranderen.
Nadat we ook een transparante offerte hadden ontvangen hebben we samen de materialen uitgezocht en een planning gemaakt.

Het team van Antoon heeft in enkele maanden tijd geweldig werk geleverd.
Antoon heeft alleen maar vakmensen in dienst die met plezier werken en ook nog eens goed meedenken. Ook werkt Antoon samen met een aantal betrouwbare toeleveranciers: alle materialen werden steeds op tijd en volledig geleverd.

De nieuwe tuin was na 2 maanden bijna klaar: na een Wim Hof training kon de vijver al in gebruik worden genomen, heerlijk met zo'n milde herfst.
Na de herbestrating en het zetten van een nieuwe poort is het geheel echt af. We zijn superblij met deze metamorfose.
We hopen met de steeds warmer wordende zomers nog lang te kunnen genieten van deze mooie en praktische tuin.

Recensies