Schutting plaatsen van bamboe planken

Luxe tuinen aanleggen Amstelveen » 2022 » Bijzondere schutting zetten met bamboe planken

Schutting plaatsen van bamboe planken

Plaatsen van een schutting van bamboe planken 

Bamboe is in de biologie officieel een grassoort en daarmee een volledig natuurlijk en duurzaam product,

De bamboe is tussen de 3 en 5 jaar geschikt om gekapt te worden. Het heeft dan een hoogte bereikt van ongeveer 30 meter. Dit in tegenstelling tot tropisch hardhout waarbij het groeiproces zo`n 50 jaar duurt.  

In het groeiproces wordt een enorme hoeveelheid c02 omzet in zuurstof wat het eindproduct c02 neutraal maakt.Na het oogsten blijven de wortels in de grond om en nieuwe groei te genereren voor de lokale biodiversiteit. Bodemerosie wordt geminimaliseerd. Hardhout daartegen wordt gekapt met zware machine en groeit daarna niet meer terug. Zoals bekend is ontbossing een groot mondiaal probleem.

Het groot voordeel van de bamboe planken, behalve dat het een zeer groen product is. Is de minimale werking van de bamboe planken. Het krimpt of tordeert nauwelijks, het geen bij de  hardhoutsoorten als erg hinderlijk wordt beschouwd. Bamboe is vele malen harder dan bijvoorbeeld eiken.

 

De planken worden geleverd in de kleuren

midden bruin

extreem donkerbruin-zwart

De planken kunnen met clips worden vastgezet op vlonders zodat je geen schroeven ziet.

Ook kun je de planken vast zetten met schroeven

Hier hebben wij een schutting gemaakt met bamboe planken in de schutting zijn inlete led lampen gemonteerd 

Onderhoud van de planken is minimaal een keer paar schoon te maken en dan in de olie te zetten zodat de kleur mooi blijft. 

Wanneer je de planken niet schoonmaakt zullen deze verweren en de kleur wordt dan fletser. Dit is ook bij normalen tuinplanken het geval zoals hardhout douglas vuren grenen. 

 

 

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies