Keramische tuintegels leggen in de achter tuin vlijmen

Luxe tuinen aanleggen Amstelveen » 2022 » Keramische tegels leggen Vlijmen

Keramische tuintegels leggen in de achter tuin vlijmen

Keramische tuintegels laten leggen Vlijmen

 

Het leggen van gebakken tegels in een laag split 2/6mm

Keramische buitentegels 60x60x2 leggen in vlijmen

Het leggen van keramische tuintegels.

Deze methode kan alleen plaatsvinden bij een draagkrachtige ondergrond zoals klei en zand. Wilt u ook genieten van een mooi terras zorg dan voor een goede ondervloer, zodat door weersomstandigheden de minste kans bestaat om het terras te beschadigen.

 

 

 

Wij leggen gebakken tegels op een fundatie van 15 cm gebroken puin zonder nul fractie voor een goed doorlatende structuur, dit wordt goed aangetrild. Over de gebroken puin verwerken wij een betonnetje om het schuren tegen te gaan. Over het gebroken puin storten wij een cementdekvloer van circa 5/7 cm dik, nu de netten en de cementdekvloer klaar zijn, kunnen de tegels er in geklopt worden.

Wanneer de cementdekvloer gereed is kunnen  de tegels er op vast gelijmd worden met speciale buitenlijm <branden>. Het leggen van de tegels gebeurd met een rubberen hamer en draad. Als de tegels vastliggen en de lijm is opgedroogd kunnen de terrastegels afgevoegd worden met een voeg die geen waterdoorlaat, zodat er geen vocht onder de tegels kan komen, hierdoor vriezen de tegels minder snel los. Want vocht is De Groote boosdoener die vorst schade veroorzaakt.  Daarom leggen wij de tegels op een draineerde ondergrond. De meeste steenhandelaars adviseren om het om zand te leggen. Waarom omdat deze methode stukken goedkoper is maar geen lange levensduur heeft. Wij leggen dus geen keramische buitentegels op zand omdat dit gewoon weg niet kan. Legt u  de tegels binnen in de woonkamer ook op zand? Nee toch...  Buiten staat er altijd het weer op. zoals regen, grote temperatuurverschillen zoals met de zomerse dag als er vol de zon op staat kan het makkelijk 50 graden worden. of wanneer het echt winter is zoals -20 moet het terras er ook tegen kunnen.

 

 

 

Ook benieuwd wat het aanleggen van keramische buitentegels kost. dan kunt u hier vrijblijvend een offerte aanvraag indienen. of bel direct met 0650483765 of wij zijn de specialist in keramische tegels leggen. direct mail info@avanspeldehoveniers.nl

voorbeelden

 

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies