Keramische tuintegels leggen hovenier Kaatsheuvel

Luxe tuinen aanleggen Amstelveen » 2022 » Keramische tuintegels leggen hovenier Kaatsheuvel

Keramische tuintegels leggen hovenier Kaatsheuvel

Nu de luxe tuinoverkapping helemaal klaar is, is het tijd om deze te voorzien van een vloer. Deze klant heeft gekozen voor een strakke keramische tegelvloer met een natuursteen uitstraling. Dat past natuurlijk prachtig bij de linkerwand van de overkapping. Omdat deze antraciet gekleurde tegel voorzien is van een licht gevlamd patroon word de vloer qua uitstraling een geheel met de linker wand.

Omdat de overkapping hoger staat ten opzichte van de woning hebben we het hoogteverschil aan de voorkant van het terras opgevangen met Natuursteen traptredes van 40*20*100cm. deze traptreden zijn voorzien van een anti-slip strip en passen qua kleur perfect bij de tegels. De treden zijn gesteld in een stabiliserend bed gemaakt van heel fijn Japans split gemengd met cement. Dit bed word enorm hard maar blijft waterdoorlatend. Op deze manier kan het water wat eronder komt naar beneden weg, en vriest het niet omhoog. Zo kunnen wij waarborgen dat de tredes precies zo blijven liggen als hoe wij ze hebben achter gelaten.

Een keramische tegel is een erg duurzaam product. De tegels zijn slijt- en krasvast. dit betekend dat er geen krassen op komen, niet van kleur veranderen, niet groen worden door mos en dus ook niet glad zullen worden in de winter. Klinkt allemaal heel goed, maar dan moet de tegel ook wel goed worden verwerkt!

Ons advies is om niet op zand te leggen. Deze werkwijze is niet stabiel genoeg en dan zal het terras in de winter stuk vriezen. Ook zal zand na verloop van tijd altijd inklinken. hier door zullen de tegels open gaan staan en onkruid in de kieren gaan groeien. omdat wij met een betonnet werken in de vloer zal dit probleem niet voorkomen.

 

Wij leggen alsvolgt een goed keramisch terras aan.

Zorg ervoor dat je minimaal 25cm  grond en zand afgraaft.  Dit vul je op met gebroken puin zonder nul fractie tot circa 15/18cm. Boven op de deze laag van gebroken puin een betonnetje leggen en hier boven op split verwerken 2/6mm en hier de tegels in kloppen. Vergeet ook niet om de tegels vast te lijmen.

Later voegen wij het terras af met een afsluitbare voeg. Hoe minder vocht van boven in de ondergrond kan trekken hoe beter. Immers zet water wat bevriest uit. In zand zal dit uitzetten en het terras omhoog duwen. Gebruik je split en gebroken puin zonder nulfractie, dan kan het water in de holle ruimte uitzetten. Daarom zal het terras niet omhoog gedrukt worden. Het is erg belangrijk om er zorg voor te dragen dat het water wat op het terras komt weg kan stromen. Dit kan bijvoorbeeld wegstromen naar een border, of nog beter naar een watergoot. Op deze manier blijft het water niet te lang in de tuin staan.

Wilt u ook weten welk advies wij u kunnen geven en wat de kosten zijn om op een professionele manier keremische buitentegels te leggen? vraag hier dan om een offerte. wij zij de specialist in keramische tuintegels buitenleggen.

Deel deze pagina op:

Recensies