Specialist in bomen verwijderen in Bloemendaal

Bomen verwijderen in Bloemendaal

Bomen verwijderen in Bloemendaal

Specialist in bomen verwijderen in Bloemendaal

U woont in (de omgeving van) Bloemendaal en u wilt een boom laten verwijderen? Dan bent u bij A van Spelde Hoveniers aan het juiste adres. Wij zijn gespecialiseerd in het verwijderen van bomen inclusief de boomstronk. Ook als u alleen maar een boomstronk wilt laten verwijderen, komen wij graag naar u toe om de klus te klaren.

Waarom een boom verwijderen?

U heeft al jaren last van die enorme boom in uw achtertuin. Of een boom in uw voortuin helt gevaarlijk over het schuurtje van de buurman en dreigt om te vallen. Dan is het verwijderen van de boom een optie. Dit betekent dat wij de boom kappen en vakkundig verwijderen. Vervolgens vermalen wij de boomstronk tot pulp, zodat u de grond weer opnieuw kunt beplanten of bebouwen.

Waarom een boomstronk verwijderen?

U heeft onlangs een boom laten kappen, maar de stronk zit nog steeds in de grond. Daardoor kunt u deze plek niet opnieuw beplanten, bestraten of bebouwen. Zelf de boomstronk verwijderen is geen optie. Onder het oppervlak zit immers een wijdvertakte structuur van boomwortels. Daarnaast bevindt zich in de Bloemendaal bodem een uitgebreid netwerk aan kabels en leidingen. Grote kans dat u iets stuk maakt. Daarom raden wij u aan om voor dit specialistische werk een expert als A van Spelde Hoveniers in te schakelen.

In Bloemendaal en wijde omgeving

A van Spelde Hoveniers is gevestigd in Udenhout, bij Tilburg. Maar dat wil niet zeggen dat wij alleen maar bomen en boomstronken verwijderen in Tilburg. Wij werken landelijk en komen graag naar u toe. Ook voor onderhoud aan bospercelen of het snoeien van bomen bij (bijvoorbeeld) fabrieksterreinen kunt u ons inschakelen.

Kosten van bomen verwijderen in Bloemendaal

De kosten van het verwijderen van een boom hangen sterk af van de grootte en de standplaats van de boom. Kunnen wij een boom vrij laten vallen, dan zijn de kosten van het verwijderen van de boom lager dan wanneer deze in een krappe stadstuin staat.

Ook bij het verwijderen van een boomstronk speelt de locatie een rol. Kunnen we werken met een frees achter de tractor of moeten we ons in allerlei bochten wringen om in een kleine stadstuin een boomstronk te verwijderen? Maar geen nood, we verzinnen altijd een oplossing. Desnoods tillen we de machine met een telescoopkraan in uw tuin.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van een boomstronk in Bloemendaal.

Machinaal bomen verwijderen in Bloemendaal

Wij willen de kosten van het verwijderen van bomen zo laag mogelijk te houden. Daarom werken wij zoveel mogelijk machinaal. Dat bespaart immers op de arbeidskosten. Bovendien beperken we zo de overlast tot een minimum. Binnen enkele uren is de boom dan vaak al verwijderd en uw tuin weer netjes opgeruimd.

Het meest ideaal is als de boom volledig vrij staat en er alle ruimte is om hem vrij te laten vallen. Maar vaak is dat niet het geval. Staat een boom middenin een stadstuin, dan gebruiken we een telescoopkraan. Deze zorgt ervoor dat er geen schade ontstaat aan de omliggende huizen. Bovendien gebeurt het werk veilig. Kunnen we dichterbij de boom komen, dan zetten we een verreiker in. Met behulp van deze machines is het rooien van de boom een fluitje van een cent.

Machinaal verwijderen van de boomstronk

Na het kappen van de boom blijft de stronk achter. Dit kan een enorm obstakel zijn want ga maar na: in totaal zit er net zoveel hout ónder de grond als erboven. Hoe groot was die boom ook alweer? Bij A van Spelde Hoveniers gebruiken we een zogenaamde stobbenfrees (ook wel: stronkenfrees genoemd). Dat is de snelste en

veiligste methode om boomstronken in Bloemendaal te verwijderen. Met deze machine verpulveren we de complete stronk tot kleine stukjes hout. De houtsnippers blijven als compost in de bodem achter. Zo draagt u ook nog eens bij aan een C02-neutraal klimaat!

Handmatig bomen verwijderen

Ondanks alle technologie is het soms toch nodig om een deel van het werk handmatig uit te voeren. Dan klimmen we op professionele wijze in de boom en breken hem tak voor tak af. Zodra we voldoende ruimte hebben gecreëerd, zetten we een machine in om de boom te verwijderen.

Groene stroom

Na het kappen of afzagen takelen we de complete boom naar een andere plek en verwerken hem daar tot kachelhout, stamhout, of als vezel. De takken versnipperen we en dienen als basis voor groene stroom. Zo dragen wij ons steentje bij aan een neutraal C02-neutraal klimaat.

Voorwaarden voor het verwijderen van bomen in Bloemendaal

In veel gemeenten, waaronder ook Bloemendaal, heeft u soms een kapvergunning nodig om een boom te laten rooien. Dat geldt vooral voor bomen met een monumentale status. Daarnaast geldt dat we tijdens het broedseizoen (van 15 maart tot 15 juli) in Bloemendaal alleen maar bomen mogen rooien als er geen broedende vogels in de boom aanwezig zijn. Daarom controleren wij de boom vooraf op de aanwezigheid van nesten. Mochten die toch aanwezig zijn, dan kunt u alleen in speciale gevallen, zoals wanneer een boom dreigt om te vallen, een speciale ontheffing aanvragen. Dit heet ‘noodkap’.

Voorwaarden voor het verwijderen van boomstronken in Bloemendaal

Voor het verwijderen van boomstronken geldt in veel gemeenten, waaronder ook Bloemendaal, dat u soms een speciale vergunning nodig heeft als u de boomstronk tot een diepte van vijftig centimeter wilt laten wegfrezen. In dat geval moet u een zogenaamde ‘klicmelding’ doen. Check daarom vooraf de bomenverordening op de website van de gemeente Bloemendaal. In de meeste gevallen is een diepte van dertig centimeter echter voldoende om de plek opnieuw te kunnen bestraten of om gras aan te leggen.

Check daarom in alle gevallen vooraf de bomenverordening op de website van de gemeente Bloemendaal. Voor alle zekerheid kunt u ook kijken bij de Vergunningscheck van de overheid.

Overige tuinwerkzaamheden in Bloemendaal

Naast het rooien van bomen kunt u ons ook inschakelen voor andere tuinwerkzaamheden. Zoals het snoeien van hagen en coniferen, (sier) straatwerk, klein grondverzet en metselwerk. Ook plaatsen wij moderne stenen tuinoverkappingen en luxe design tuinhuizen. Daarnaast verzorgen wij de complete aanleg van tuinen en zwemvijvers. Onze ervaren hoveniers maken graag een tuinontwerp voor u.

Vraag vrijblijvend een offerte aan voor het verwijderen van een boomstronk in Bloemendaal.

Deel deze pagina op:

Recensies