Grondwerk, verwijderen/uitfrezen boomstronk, boom rooien, boom kappen, boom snoeien

Bomen rooien Gelderland 2015

Bomen snoeien en rooien Gelderland 2015

Grondwerk, verwijderen/uitfrezen boomstronk, boom rooien, boom kappen, boom snoeien

Hoveniersbedrijf A. van Spelde; voor o.a. het kappen/snoeien/rooien van bomen in Gelderland.

Hoveniersbedrijf A. van Spelde is een bedrijf met veel ervaring en kennis op het gebied van het snoeien van bomen. Indien u hiernaar op zoek bent, bent u bij ons op het juiste adres. Wij hebben veel ervaring; niet alleen binnen onze eigen provincie Noord-Brabant, maar wij hebben ook veel werkzaamheden verricht in bijvoorbeeld de provincies Zuid-Holland, Gelderland en Utrecht. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie.

Wij beschikken zowel over vakkennis, ervaring als het materiaal in huis om bomen goed te snoeien en te onderhouden. 

Snoeien van bomen

Voor het onderhoud is het snoeien van bomen soms noodzakelijk.  Er zijn verschillende manieren om bomen te snoeien. Hieronder worden de diverse methodieken nader toegelicht.

1  Begeleidsnoei

De snoeimethode begeleidsnoei geschiedt in de jeugdfase van de bomen.  We snoeien dan de takken die schuren (tegen elkaar aan groeien), takken die schuin door de kroon groeien, we snoeien dubbele toppen en we verwijderen dood hout.   

2 Opkronen

Het opkronen van bomen gebeurt bij bomen die al wat groter zijn en die bijvoorbeeld het wegverkeer hinderen, takken die tegen de gevel aankomen of simpelweg in de weg hangen Met het opkronen van de boom halen we de onderste laag takken weg.  Zo komt er vaak ook meer licht in de tuin of onder de boom. Wij zorgen altijd voor een zo klein mogelijke snoeiwond en raken ook niet de takkraan. Wij snoeien derhalve niet vlak tegen de stam, maar er een klein stukje vanaf. Dit is de juiste wijze van het opkronen.

3 Toppen van bomen

Het toppen van bomen is eigenlijk wat anders dan snoeien, maar zo kan de boom vaak toch nog blijven staan. Als men overgaat op het toppen van de bomen is eigenlijk de standplaats verkeerd. De boom wordt te groot en geeft veel overlast en daarom wordt de top of de helft van de boom weggehaald.  Natuurlijk is een belangrijke vraag of dit kwaad kan voor de boom. Sommige bomen kunnen er slecht tegen, andere weer beter. Indien men geen afstand wil doen van de boom en de overlast wil beperken, is dit vaak een goede oplossing. Bij het toppen van de boom wordt eerst gekeken om welk soort boom het gaat en dan zullen wij in overleg bepalen hoe ver de top er uitgehaald wordt.  Zo kan de boom toch nog een tijdje blijven staan.

4  Vormsnoei

Vormsnoeien is het doelmatig een boom te dwingen in een bepaalde vorm te groeien. Een aantal voorbeelden hiervan zijn dakplanten, leilindes, knotlindes et cetera.

5 Kandalaberen

Kandalaberen van bomen is alle takken en top afsnoeien tot circa 1 à 2 meter van de stam. Hier zal de boom weer op uitlopen. De boom is dan in elke geval weer een stuk kleiner.  Ook hier geldt dat sommige bomen deze snoeimethode goed verdragen en andere boomsoorten weer minder. Door onze jarenlange ervaring en expertise kunnen wij u hier prima in adviseren.

5 Knotten van bomen

Het knotten van bomen gebeurt vaak bij wilgensoorten. Knotten is niets anders dan op een bepaalde hoogte de stam afzagen, waar de boom vervolgens weer uitloopt.  

Wat kunnen wij voor u betekenen ?  

Wij zijn deskundig in het geven van advies hoe bomen te snoeien of over de tuin waar de bomen in staan. 

Ook kunnen wij natuurlijk de boom voor u snoeien, kappen of rooien. Daarnaast kunnen wij zorgen voor het afvoeren van de takken. Tot slot zijn wij ook uiterst bekwaam in het verwijderen (wegfrezen) van de boomstronken.

Het snoeiwerk doen wij over het algemeen op de volgende manier.

- Klimmend met de touwen in de boom;

- Snoeien met een stokzaag of ladder;

- Snoeien van bomen met een hoogwerker;

- Snoeien van bomen met een verreiker met zaagkop.

Indien voor het snoeien, rooien of kappen van uw boom een andere methode van toepassing is, kunnen wij u hier ook over informeren en mee van dienst zijn. Wij hebben veel ervaring met alle soorten en maten bomen in tuinen van zeer verschillende afmeting. Voor het beste advies kunt u natuurlijk contact met ons opnemen.

Waar kunt u van op aan?

A. van Spelde Hoveniers is een bedrijf waar vakmensen werken. Wij hebben verstand van zaken door onze ruime mate aan ervaring en hebben tevens een groenopleiding voltooid.

Service staat bij ons hoog in het vaandel. U kunt dit op de website ook terugvinden in de klantenbeoordelingen.

Het snoeien kunt u per uur of tegen een vast tarief afnemen. 

Neem vandaag nog contact met ons op voor een afspraak.

E-mail: info@avanspeldehoveniers.nl 

Telefoonnummer: 0650483765 of 0135113782

Een vrijblijvende offerte aanvragen, kan ook middels het klikken op deze link  

Deel deze pagina op:

Impressies

Recensies