Flagstone vloer plaatsen in Geertruidenberg

Flagstone vloer plaatsen in Geertruidenberg

Flagstone vloer plaatsen in Geertruidenberg

Flagstone vloer plaatsen in Geertruidenberg

Vakantiegevoel in eigen tuin: kies voor een flagstone vloer

U woont in (de omgeving van) Geertruidenberg en u wilt een flagstone vloer laten aanleggen? Dan bent u bij A van Spelde Hoveniers aan het juiste adres. Wij hebben jarenlang ervaring in het aanleggen van hoogwaardige luxe tuinen. Daarom kunt u bij ons ook terecht voor het aanleggen van een flagstone vloer.

A van Spelde Hoveniers is gevestigd in Udenhout. Wij werken in een straal van circa 100 tot 120 kilometer rondom Geertruidenberg en komen graag naar u toe om uw flagstone vloer te verwezenlijken.

Flagstone: terug van weggeweest (?)

Misschien kent u flagstone nog wel uit de jaren zestig en zeventig. Mensen kozen massaal voor deze natuursteen als tuinbestrating. De onregelmatige vorm was kenmerkend voor menige tuin of terras in Geertruidenberg. Maar weet je wat? Flagstones zijn weer helemaal terug.

Flagstone: wat is dat eigenlijk?

Een flagstone wordt ook wel stapsteen genoemd. Hoewel ze daar vanwege hun organische vorm uitstekend voor geschikt zijn, kom je flagstones vooral tegen in terrasvloeren, tuinpaden en opritten. Flagstones zijn stukken natuursteen die gebroken zijn. Door hun grillige vormen zijn ze uitstekend geschikt voor decoratieve doeleinden. Flagstones worden gemaakt van bijvoorbeeld leisteen, kwartsiet of kalksteen.

De creatieve tuinontwerper maakt dankbaar gebruik van de onregelmatige vorm van flagstones. Zo heeft u altijd de mogelijkheid om een flagstone vloer te kiezen die past bij uw eigen persoonlijkheid. De charme van deze natuursteen uit zich in een verscheidenheid aan kleuren en texturen. Van koel grijs tot warme aardetinten. De onuitputtelijke mogelijkheden om verschillende patronen aan te leggen doen de rest.

Zelf een flagstone vloer leggen?

Een flagstone vloer leggen is specialistisch werk. Je hebt te maken met de ondergrond en de onregelmatige vormen van de stenen. Ook het gewicht van de stenen kan een rol spelen om dit werk uit te besteden. A van Spelde Hoveniers beschikt over de juiste kennis, ervaring en materialen om uw flagstone vloer te leggen.

Ja, ik wil graag alles weten over de aanleg van flagstone vloeren in Geertruidenberg

 

Waarom zou ik kiezen voor een flagstone vloer?

Flagstone vloeren bieden veel voordelen ten opzichte van traditioneel straatwerk (zoals je dat in Geertruidenberg vaak tegenkomt).

Uitstraling

Allereerst zijn flagstones populair vanwege hun natuurlijke uitstraling. Ongeacht weersinvloeden of slijtage door andere oorzaken, blijven flagstones hun schoonheid en elegante structuur behouden. Daardoor passen deze natuurstenen perfect in elke tuin of op elk terras.

Duurzaam

Flagstones zijn uitstekend bestand tegen alle soorten weer. Regen, wind, zon en zelfs vorst hebben nauwelijks invloed op het materiaal. Een flagstone vloer gaat vele jaren mee en vraagt weinig onderhoud.

Veelzijdigheid

Door de enorme verscheidenheid aan vormen, kleuren, materialen en structuren, bieden flagstones eindeloze mogelijkheden voor uw tuinontwerp. Van kronkelende tuinpaden in organisch aangelegde landschapstuinen tot strakke terrassen en opritten in tuinen onder moderne architectuur.

Om onkruid te voorkomen bestaan de voegen meestal uit voegzand en cement. Maar het is ook mogelijk een geheel natuurlijke uitstraling te creëren door de voegen juist te vullen met kruipplanten. Kruiptijm bijvoorbeeld is hier een uitstekende keuze voor.

Kan ik een flagstone vloer zelf leggen?

Het leggen van een flagstone vloer is zeer specialistisch werk. Zo moet je rekening houden met de ondergrond. Daarnaast kan het leggen van deze ‘mozaïekvloeren’ een hele puzzel zijn. Bovendien zijn de natuurstenen tegels zwaar en vraagt het leggen van een vloer om speciaal gereedschap.

Wij beschikken over de juiste skills, materialen en hulpmiddelen om een flagstone vloer geheel naar uw wensen te leggen. Aarzel niet en informeer naar de mogelijkheden.

Vraag vrijblijvende een offerte aan voor het leggen van een flagstone vloer in Geertruidenberg

 

Een flagstone vloer leggen in Geertruidenberg

Een van de belangrijkste uitgangspunten voor het leggen van een flagstone vloer is de ondergrond. Zand- en kleigrond vormen meestal een prima basis, maar op veengrond bijvoorbeeld kun je niet zomaar een flagstone vloer leggen vanwege het verzakkingsrisico. Daarom adviseren wij om vooraf onderzoek te doen naar de plaatselijke grondsoort. Want elke ondergrond vraagt om zijn eigen specifieke voorbereiding.

Puinfundatie

Op zand-, klei- en lössgrond starten wij met een gebroken puinfundatie. We graven de bodem uit tot zo’n 25 centimeter diepte en storten daarin een gebroken puinbed van circa 15 tot 20 centimeter dik. Dit puinbed trillen we aan met een trilplaat.

Hierover leggen we een bouwstaalmat van 15x15x4 cm, zodat alles goed vast komt te zitten. Vervolgens storten we hier een drainage mortel van 2/6 millimeter split zonder nulfractie, gemengd met cement, overheen. Hierdoor kan het water uit de voegmortel trekken en vriest de flagstone niet los van de onderlaag.

Bij opritten en op veengrond starten we altijd met het aanbrengen van een betonnen ondergrond.

Flagstone tegels plaatsen en voegen

We brengen de flagstone tegels met tegellijm aan in de nog niet hard geworden split. Hierna laten we alles een nachtje drogen. De volgende dag voegen we de flagstone tegelvloer met cement en zilverrand voor een mooi effect. We verwijderen overtollig voegmiddel. De cementsluier die achterblijft verwijderen we met schoonmaakazijn.

Kiest u voor kruipplanten tussen de voegen, dan leggen we de flagstones los in het zand.

Overige tuinwerkzaamheden in Geertruidenberg

Naast het leggen van flagstone vloeren kunt u Hoveniersbedrijf A van Spelde ook inschakelen voor andere tuinwerkzaamheden in Geertruidenberg. Denk aan het verwijderen van bomen en het wegfrezen van stronken. Daarnaast snoeien wij hagen en coniferen, leggen we (sier)straatwerk aan en verrichten we klein grondverzet en metselwerk. Ook kunt u ons inschakelen voor het aanleggen van een zwemvijver en het plaatsen van een moderne stenen tuinoverkapping of luxe design tuinhuizen.

Ja, ik wil graag meer weten over wat Hoveniersbedrijf A van Spelde voor mij kan betekenen.

Deel deze pagina op:

Recensies